Op vrijdag 7 april 2017 werden in het Hodshon Huis in Haarlem de vier internetscriptieprijzen 2016 uitgereikt, aan:

David Galitzki, Universiteit Maastricht  (prijs internet & economie) voor zijn scriptie “What Makes a Credible and Helpful Online Video Review? Examining the Effects of Reviewer Disclosure”.

Roel Maalderink, Universiteit van Amsterdam (prijs internet en recht) voor zijn scriptie “De Digitale Schandpaal. En wat we er tegen kunnen doen”.

Joris Krijger, Universiteit Leiden (prijs internet en maatschappij- of geesteswetenschappen) voor zijn scriptie “Schaamteloos handelen. Een filosofische beschouwing over wat de bankencrisis van 2008 ons leert over schaamteloosheid in een virtuele wereld”.

Simon de Vries, Universiteit Twente (prijs internet en technische wetenschappen) voor zijn scriptie “Achieving 128-Bit Security. Against Quantum Attacks In Openvpn”.

Eervolle vermelding waren er voor Jordi Bierens, Universiteit van Amsterdam (categorie internet & recht) voor zijn scriptie “De toenemende invloed van fundamentele rechten op het Europese auteursrecht: revolutie, evolutie of gebakken lucht?” en voor Arjen van der Heide, Universiteit Maastricht voor zijn scriptie “Money Matters. Disentangling Materiality in the Social and Political Life of Bitcoin”.

De vier studenten presenteerden hun scriptie voor het publiek, waarna de extra publieksprijs van 500 Euro werd toegekend aan Joris Krijger.

Er waren twee sprekers: Marc Jellema, oprichter en CEO van Tom Kabinet, wijdde het publiek in in de wereld van het tweedehands e-book en Stef van Gompel, universitair docent informatierecht aan de Universiteit van Amsterdam hield een inleiding over de ‘value gap’ op het internet en de Europese plannen om ervoor te zorgen dat auteurs en artiesten een eerlijke vergoeding krijgen voor het gebruik van hun werken op internetplatforms.

De prijzen werden uitgereikt door Leah Postma, Public Policy Manager Benelux, Google, Remy Chavannes, partner Brinkhof, Roxane van Iperen, co-voorzitter Raad van advies SIDN fonds en Sacha van Geffen, directeur Greenhost.

 

BewarenBewaren